Ξεχωριστά μουσικά «αθλητικά» κομμάτια (04.06.2010) PDF Print E-mail

Ποιος να είναι εκείνος, που δεν άκουσε το Gonna Fly Now του Bill Conti από το Rocky και δεν του ήρθε η επιθυμία να σηκωθεί το επόμενο πρωί αξημέρωτα, να ρουφήξει δυο ωμά αυγά και βγει για προπόνηση μέχρι τελικής πτώσεως; Κανείς, είναι η απάντηση. Μπορεί η ταινία να δέχθηκε κριτικές να διακωμωδήθηκε (Jim Carey) αλλά το κομμάτι σε ξύπναγε.

Με την ίδια έμφαση κινήθηκε και το The eye of a tiger από τους Survivor στο Rocky ΙΙΙ. Ο S. Stallone το ζήτησε από το γκρουπ, όταν δεν κατάφερε να πάρει άδεια για το Αnother one bites the dust των Queen και οι Survivors έκαναν την τύχη τους.

Για να κλείσει ο κύκλος των βίαιων σπορ να θυμηθούμε τον Joe Esposito και το You're the Best Around που ακούγεται στο Karate kid όταν ο Daniel Larusso δίνει την τελική μάχη. Οι ευαίσθητες ψυχές σίγουρα θα δάκρυσαν από τη συμπαθητική φατσούλα του Ralph Macchio.

 


Οι Quenn με το We are the champions ερμήνευσαν ένα τραγούδι που έμελλε να έχει μεγάλη πορεία στο μουσικό γίγνεσθαι αντίστοιχη παρουσία στα αθλητικά δρώμενα. Γραμμένο από τον Freddie Mercury περιλήφθηκε στο άλμπουμ τους News of the world του 1977. Δεκαεπτά χρόνια αργότερα ήταν το επίσημο τραγούδι του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου του 1994, ενώ έχει ακουστεί σε πλείστες όσες απονομές.

Τέλος, το The Rock and Roll Part 2 του Garry Glliter είναι ένα κομμάτι που συχνά χρησιμοποιούσαν οι εντός έδρας ομάδες στα αμερικάνικα γήπεδα σαν μουσικό βοήθημα όταν το παιχνίδι δεν πήγαινε κατά πως το ήθελαν.

Για το τέλος φυσικά να μην λησμονήσουμε το Chariots of fire από τον «δικό μας» Vangelis Παπαθανασίου, μια επιτυχημένη μουσική επένδυση της ομώνυμης ταινίας που χάρισε στον Έλληνα συνθέτη το 1982, το Όσκαρ καλύτερης μουσικής επένδυσης.