Εικόνες, ιστορίες, κομμάτια από το παρελθόν, πασπαλισμένα με την χρυσόσκονη άλλων εποχών.

Μαζι με απόψεις και σχόλια για το τι και πως έγινε. Για το τι γεννήθηκε και το πως χάθηκε.

Για το πως έσβησε αυτή η ιστορία με το όνομα Διεθνές ράλυ Ακρόπολις.



Στα ίχνη του Δ.Ρ.Α. - Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015 PDF Print E-mail

Σε δυο 24ωρα θα εκκινήσει το 61ο Δ.Ρ.Α. Μόλις δύο χρονιές, από το '53 που διεξήχθη για πρώτη φορά, έως τις μέρες μας δεν διοργανώθηκε. Το 1974 θύμα της ενεργειακής κρίσης και το 2010 ως αποτέλεσμα μιας αποτυχημένης έμπνευσης της F.I.A. για κάποια εναλλαγή αγώνων στο καλεντάρι του Παγκόσμιου πρωταθλήματος. Το 1995 επίσης, δεν προσμέτρησε στην βαθμολογία του WRC αλλά σε εκείνη της F2.

Όλα τα υπόλοιπα χρόνια, ο αγώνας βρισκόταν στην υψηλότερη θεσμική κατηγορία. Όλα τα υπόλοιπα, εκτός από το 2014 και φέτος, που υποβιβάστηκε από το Παγκόσμιο, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Αν όμως για το '14 θεωρήθηκε και ήταν υποβιβασμός, για φέτος ήταν κάτι σαν θαύμα, τόσο που θα διεξαχθεί, όσο και που παρέμεινε στο πρόγραμμα του E.R.C. Αυτό που επίσης αποτελεί αλλαγή πελώριας διάστασης είναι πως μετά από 62 χρόνια και 60 διοργανώσεις, η ευθύνη περνά από την Ε.Λ.Π.Α. στην Ο.Μ.Α.Ε. Τούτο δεν σημαίνει πως αλλάξαν όλα.

Κάποιοι απ' όσους είχαν σημαντικούς ρόλους στη διοργάνωση συνεχίζουν, δικαίως, να τους έχουν. Υπάρχουν άλλοι που επίσης δικαίως είναι πλέον αμέτοχοι, μα αυτό που έχει αλλάξει ολοκληρωτικά είναι η νοοτροπία. Ένα μόνο πράγμα οφείλει να προσέξει, εις το διηνεκές, η Ομοσπονδία. Ο,τι η εξουσία έχει την τάση να έλκει το χειρότερο ενώ ταυτόχρονα να διαβρώνει το καλό και τούτη η παρατήρηση έχει να κάνει με όλο των φάσμα των επιλογών και των συνεργασιών της. Η Λέσχη, έτσι γενικώς και αορίστως οριζόμενη, ίσως να καταλαβαίνει κάτι από αυτό. Κάτι που την οδήγησε στην παρακμή της, εννοώ.

Όπως και να έχει, το 61ο Δ.Ρ.Α. είναι γεγονός, ο αγώνας παραμένει ενεργός και δεν αποτελεί μια τοπική διοργάνωση. Αυτό είναι αισιόδοξο. Αν πάντως ισχύει εκείνο που ισχυρίζονται οι πρεσβύτεροι, ότι δηλαδή οι απαισιόδοξοι ζούνε πιο κοντά στην αλήθεια, η αλήθεια είναι πως  Δ.Ρ.Α. του παρελθόντος, δεν θα ξαναζήσουμε.


Με μια μικρή ματιά 60, 35 και 10 χρόνια νωρίτερα, δηλαδή με εργαλείο, ένα χρονικό σκαλοπάτι ενός τετάρτου του αιώνα θα γίνω πιο κατανοητός.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 Next > End >>

Page 5 of 7