Οι αγώνες με μηχανοκίνητα μέσα, δεν κρύβουν τη φυσική τους βία. Σε συνδυασμό με την προβολή και τη λαμπρότητα που ακτινοβολούν, έχουν δημιουργήσει ένα ισχυρό παγκόσμιο σύστημα.
Για όσους τους αντιμετωπίζουν διαφορετικά, αυτή η ενότητα μπορεί να έχει ενδιαφέρον.Χανιά. Ιούλιος ’71 – (Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016) PDF Print E-mail

Επειδή, όλως εσχάτως, πολύ λόγος γίνεται για τα street circuits, δράττομαι της ευκαιρίας, να σχολιάσω τρεις αδημοσίευτες φωτογραφίες, από τον πρωτελευταίο αγώνα που διοργανώθηκε στην Ελλάδα, μέσα σε δρόμους πόλης.
Ανήκουν στο φίλο Σταύρο Χ/Γρ., ο οποίος νεότατος μαθητής Γυμνασίου, την Κυριακή 25 Ιουλίου του 1971 βρισκόταν στα Χανιά της Κρήτης και ένθερμος εραστής της αυτοκίνησης και των αγώνων δεν έχασε την ευκαιρία.Το 2005, μου είχε χαρίσει ένα album από εκείνη την φωτογραφική του περιπλάνηση, που την διακόνησε χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό, με ένα απλό 50άρη φακό. Περπάτησε, απ’ ότι εξάγεται από το υλικό, σχεδόν σε όλο το μήκος της «πίστας» και φυλάκισε στο μαυρόασπρο αρνητικό του μοναδικές εικόνες.

Η μήκους τεσσάρων περίπου  χιλιομέτρων διαδρομή, εκκινούσε από την τότε Βασ. Γεωργίου, σήμερα ηρώων Πολυτεχνείου, έμπαινε στην πλατεία που είχε το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και μέσω της Ι. Σφακιανάκη, έφτανε στην Νεάρχου. Συνέχιζε στην Αποκορώνου, μέσω των Σολωμού, Περίδου, περνούσε κάτω από το στάδιο και από την Ανδρέα Παπανδρέου, που τότε ονομαζόταν  Κωνσταντίνου Β΄, έπιανε την Ελ. Βενιζέλου, και ακολούθως πάλι στην σημερινή ηρώων Πολυτεχνείου, όπου βρισκόταν η γραμματεία και τα pit.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 7 of 19