Είτε για όσους πρόσφατα μας εγκατέλειψαν, είτε για όσους η απουσία τους είναι ακόμα ηχηρή.
Λίγα λόγια για αυτούς που εγκατέλειψαν τα εγκόσμια.
Κάποιοι πλήρεις ημερών, άλλοι αναπάντεχα και αδόκητα, μερικοί με τρόπο βίαιο.Paul Newman 26 Ιαν.1926 – 26 Σεπ. 2008. (25.01.2013) PDF Print E-mail

Συμπληρώθηκαν 88 χρόνια από τη γέννηση του Paul Newman. Ύστερα από 83 χρόνια γεμάτα με σπάνιες εμπειρίες, έντονα χαρακτηριστικά, σημαντικές διακρίσεις, πολλαπλές δραστηριότητες, βαριά πλήγματα και μια σπάνια ισορροπία, εγκατέλειψε τον μάταιο κόσμο τον Σεπτέμβρη του 2008.

Σε μεγάλο βαθμό ο, γεννημένος στο Clevelant, ηθοποιός ήταν μια έκφραση του αμερικανικού τρόπου ζωής, του αντίστοιχου ονείρου με όλες τις κρυφές γωνιές που έχουν αυτά τα όνειρα. Εγγόνι εμιγκρέδων από την Πολωνία και τη Σλοβακία, παιδί πετυχημένου Εβραίου μαγαζάτορα αθλητικών ειδών και Σλοβάκας Ρωμαιοκαθολικής πρωτοβρέθηκε στο σανίδι στην ηλικία των επτά ετών σε σχολική παράσταση του Ρομπέν των Δασών. Μετά το τέλος των εγκυκλίων του σπουδών, φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Οhio, οικονομικά. Στον δεύτερο μεγάλο Πόλεμο, βρέθηκε στο θέρετρο του Ειρηνικού πολυβολητής σε αεροπλάνο. Το σμήνος του διατάχθηκε να υποστηρίξει τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούσαν στην Οκινάουα, αλλά επειδή ο πιλότος του υπέφερε από μόλυνση δεν απογειώθηκαν. Όσοι ενεπλάκησαν σε εκείνη την αποστολή δεν επέζησαν.

Μετά τον πόλεμο σπούδασε υποκριτική, γλώσσα και ξεκίνησε την καριέρα του. Το '51 τον βρίσκει στη N. Υόρκη με την πρώτη του σύζυγο, Jackie Witte, όπου και πραγματοποιεί το ντεμπούτο στο Broadway. Έκτοτε δεν θα κοιτάξει πίσω.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 9 of 13