Τουρισμός

Ελλείψει άλλης πια, λογίζεται ως η βαριά βιομηχανία του τόπου μας. Πανάκεια ή Κατάρα; Αυτό που δεν χωρά αμφιβολία όμως, είναι αλλάζει την μορφή της χώρας, καθώς και την συμπεριφορά των κατοίκων της.

Κι' όπως έχει λεχτεί από  τον Robert Runice: Στον Μεσαίωνα οι άνθρωποι ήταν τουρίστες, επειδή ήταν θρήσκοι. Σήμερα είναι τουρίστες, γιατί ο τουρισμός  είναι η θρησκεία τους.

Τέλος ας μην συγχέεται ο τουρίστας με τον ταξιδιώτη.




Χειμωνιάτικες εικόνες & σκέψεις. (21.12.2009) PDF Print E-mail

Οι μέρες ολοένα μικραίνουν, το φως λιγοστεύει. Οι σκιές μακραίνουν και ο ουρανός όταν δεν είναι βαρύς αποκτά όλες τις μελαγχολικές αποχρώσεις.

Το κρύο κυριαρχεί κάνοντας τις νύκτες πιο μεγάλες, η φύση είναι σε περιστολή και σε κάθε περίπτωση δεν είναι μια εποχή που εμπνέει ιδιαίτερη αισιοδοξία εκτός αν συντρέχουν λόγοι ειδικοί.

Της ευρύτερης κατάστασης λαμβανομένης υπ’ όψιν, ο φετινός χειμώνας φαντάζει να τροφοδοτεί ακόμα περισσότερο κάθε πεσιμιστική διάθεση ενώ η επερχόμενη περίοδος των εορτών και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, της οποίας η γνησιότητα δικαίως αμφισβητείται, δεν βοηθά ιδιαιτέρως.


Ευκαιρίας δοθείσης, αφού μετά την παρουσίαση της νέας έκδοσης του CX-7 της Mazda κάποιος έπρεπε να κατεβάσει μια πετρελαιοκίνητη έκδοση του μοντέλου από τη Βασιλίτσα των Γρεβενών στην πολύπαθη πρωτεύουσα η απάντηση δεν θα μπορούσε να είναι αρνητική καθώς η καθόλου συντομοτέρα οδός που ακολουθήθηκε ήταν βέβαιο ότι θα γεννούσε ενδιαφέρουσες σκέψεις και αντίστοιχες εικόνες,

Ας δούμε και ας ακολουθήσουμε κάποιες από αυτές.

Read more...
 
Ιστορίες Δεκαπενταύγουστου. (02.09.2009) PDF Print E-mail

Μια σπονδυλωτή ιστορία, από το Δεκαπενταύγουστο, στους άδειους δρόμους της πρωτεύουσας.

 

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 Next > End >>

Page 7 of 7