Η Ευρώπη μας - Σαββάτο 7 Μαρτίου 2015 PDF Print E-mail

Αφού πρώτα ακούσαμε, από τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, πως: «είναι γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες χάθηκε πολλή εμπιστοσύνη» ακολούθως, έκανε λόγο σε ένα «πολύ ασυνήθιστο λάθος», για τα δεδομένα της ΕΕ.
Εκείνο  της ελληνικής κυβέρνησης να κατηγορήσει την Ισπανία και την Πορτογαλία ότι ήθελαν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε οικονομική ασφυξία κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαπραγματεύσεων.
«Η δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού, ήταν ένα λάθος πολύ ασυνήθιστο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Αυτά δεν γίνονται στο Eurogroup. Δεν πρέπει να ανακατευόμαστε στις υποθέσεις των κυβερνήσεων των εταίρων μας»
μας διεμήνυσε ο Γερμανός εκπρόσωπος, αφού μάλιστα μας διευκρίνισε ότι:

«η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι εταίροι με τους οποίους υπάρχει πολύ στενή συνεργασία, αλλά και ότι η Γερμανία αναγνωρίζει αυτά που έχουν καταφέρει στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων τα τελευταία χρόνια».
Μάλιστα. Δεν διαθέτω γνώσεις της σωστής διακρατικής διπλωματικής συμπεριφοράς, μέσα μάλιστα στους κόλπους της Ε.Ε., ώστε να είμαι βέβαιος για κάποιες απόψεις. 
Αντιπαραθέτω, μόνον την δημόσια δήλωση, για την πρόσφατη συμφωνία που υπεγράφη, του Γερμανού υπουργού επί των Οικονομικών, του προϊστάμενου του Γιέγκερ και πιθανόν προϊστάμενου όλης της Ε.Ε.: 
«Θεωρώ πολύ δύσκολο να εξηγήσει αυτή η κυβέρνηση το πρόγραμμα που υπέγραψε στους ψηφοφόρους που την επέλεξαν»,
Πέραν ότι είναι βαθιά παρεμβατική, αναρωτιέμαι, αν φανερώνει εκτός από πλήρη έλλειψη διπλωματικού τακτ, μια  δόση χυδαιότητας και ταυτόχρονα διερωτώμαι τι είδους, Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, ενότητας εκφράζει.
Να είναι άραγε αυτή η Ευρώπη που οραματιζόμαστε;
Για να μην μπούμε στον πειρασμό να κοιτάξουμε 75 χρόνια πίσω και τις απόψεις των Γερμανών περί αυτής.