Porsche Boxster S (07.02.2009) - 2η σελίδα PDF Print E-mail
Article Index
Porsche Boxster S (07.02.2009)
2η σελίδα
3η σελίδα
All Pages

Στην πράξη

και πάνω στην ιστορική διαδρομή του Targa Florio η νέα Βoxster ξεδίπλωσε με χάρη τα προσόντα της χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στους περιστασιακούς χειριστές της. Η δύσκολη, απρόβλεπτη, αλλά εξαιρετικής ομορφιάς διαδρομή, σχεδόν απαράλλαχτη από τότε που ο U. Maglioli σημείωσε την πρώτη μεγάλη διεθνή νίκη για το όχι και ιδιαίτερα γνωστό τότε Γερμανικό εργοστάσιο, αποτελεί ένα είδος Λυδίας λίθου για τις δυνατότητες ενός οχήματος.

Η αλήθεια είναι ότι οι συνθήκες αυτές σε συνδυασμό με τον καλό καιρό, τη λαμπρή ατμόσφαιρα, το καθαρό γαλάζιο ουρανό σε ξεμυαλίζουν. Σε σπρώχνουν να εξαντλήσεις κάθε ικανότητά σου. Μόλις αρχίζεις να χτίζεις μια αυτοπεποίθηση με αυτό που οδηγείς, εκεί που το οδηγείς, αρχίζεις πρώτα να το γλιστράς δυναμικά στις εξόδους, μετά αδρανειακά στις εισόδους, να κερδίζεις μέτρα στα φρένα, να συγκεντρώνεσαι πιο πολύ.

Ο ρυθμός ολοένα και ανεβαίνει. Οι επιταχύνσεις γίνονται πιο άμεσες, οι επιβραδύνσεις πιο βίαιες, οι ταχύτητες υψηλότερες, τα 3,4 λίτρα βγάζουν όλη τους την οργή από τα καινούργια τελικά και αντηχούν σε όλη την πλάση.

Το PDK εκτελεί αυτό που υπόσχεται σε ότι αφορά τα ανεβάσματα αλλά σε ότι αφορά τα κατεβάσματα απομακρύνεται από την πρακτική που έχει συνηθίσει ένας κάπως.. πρεσβύτερος.

Δεν αργεί, όλος σου ο κόσμος να έχει γίνει αυτό το μαύρο φίδι που ξετυλίγεται μπροστά. Άπασες οι αισθήσεις σε επιφυλακή. Προσπαθείς να κερδίσεις λίγους ακόμα πόντους πριν επιβραδύνεις για την κάθε στροφή και ξάφνου εντοπίζεις το μόνο αρνητικό σημείο του οχήματος που οδηγείς. Είναι η μεγάλη απόσταση που εκτελεί το μεσαίο πεντάλ μέχρι να δουλέψει και η σπογγώδης του αίσθηση. Δεν λέω ότι δεν έχει καλά φρένα. Λέω ότι δεν έχει καλή αίσθηση και ότι σε κάθε περίπτωση δεν συνάδει με τον υπόλοιπο άμεσο χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Ο μορφή του δρόμου και ο ρυθμός θυμίζει πια rollercoaster. Μεγάλες κλήσεις χασίματα, βυθίσματα, κλειστές, τυφλές στροφές, μικρά ευθύγραμμα τμήματα, καμπές από την μία στην άλλη, παγίδες από υγρασίες στα ανήλια κομμάτια και ολοένα ταχύτερος ρυθμός. Πόσο ακόμα μπορείς να αντέξεις;

Λίγο. Μη το προκαλείς άλλο!

Μέχρι εδώ καλά. Φτάνει.