The curious case of Benjamin Button (26.01.2009) PDF Print E-mail

Δεν μπορεί να είναι τυχαία η διατύπωση του Ernst Hemingway ότι το ταλέντο του Francis Scott Fitzgerald ήταν «τόσο φυσικό όσο το σχήμα που αφήνουν στη σκόνη τα φτερά μιας πεταλούδας". Μια από τις αποδείξεις είναι και το γεγονός Ο F. S. Fitzgerald έγραψε το «the curious case of Benjamin Button» το 1921 σε ηλικία 25 ετών.

Μετά από 87 χρόνια ο David Fincher ("Se7en" ‘95, "The Game" ‘97, "Fight club" ‘99) ανέλαβε να το προσαρμόσει στο πλαίσιο μιας σύγχρονης κινηματογραφικής μεταφοράς.

Francis Scott Fitzgerald

Το αποτέλεσμα είναι ενδιαφέρον και συγκινητικό, τα κοστούμια, τα σκηνικά είναι άριστα, σε μια παραγωγή κάθε άλλο παρά εύκολη κυρίως λόγω θεματολογίας.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν: ο Brad Pitt (ως Benjamin Button), η Cate Blanchett (ως Daisy Fuller) ενώ καθόλου απαρατήρητοι δεν περνούν και οι μικρότερες (χρονικά) παρουσίες προεξαρχούσης της Katherine Matilda Swinton (ως Elizabeth Abott).

Κάποιες ενστάσεις που μπορούν να εκφρασθούν σχετικά με την εξωραϊσμένη εικόνα μιας Αμερικής που προβάλλεται, εκείνης δηλαδή της ισορροπίας, των κοινωνικών παροχών, της ηρεμίας και της γαλήνης, των ευκαιρειών δεν θα ήταν άδικες.

Brad Pitt (ως Benjamin Button) & Katherine Matilda Swinton (ως Elizabeth Abott).