Τηλεοπτικά & άλλα - (Σαββάτο 19 Μαίου 2018) PDF Print E-mail

Λυπάμαι που θα το θέσω έτσι, κάπως τηλεοπτικά, δηλαδή καταγγελτικοχαμηλά, αλλά δεν βρήκα κάποιον καλύτερο τρόπο. Στο φινάλε δε το κάνω με την προοπτική να καταφερθώ εναντίον κάποιων προσώπων ή φορέων, ούτε επειδή εκτιμώ ότι μετά από αυτό θα υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη.


Το κάνω, προκειμένου να δείξω την ένδεια που μαστίζει τον μέσο πολίτη, τον μέσο πολιτικό και την αδυναμία διαχείρισης καθημερινών πραγμάτων μέσα στη δίνη των μνημονίων. Αν μετά από αυτά γίνουμε λίγο προσεκτικότεροι, καλό θα είναι.

 

Στα 60 χλμ. από το κέντρο των Αθηνών, εκεί που πριν από 40 χρόνια ήταν ολότελα διαφορετικά, στις μέρες μας υπάρχουν, χιλιάδες εξοχικά σπίτια. Τούτο σημαίνει ότι τα περισσότερα κατοικούνται 15 - 20 ημέρες τον Αύγουστο, άλλα 10 – 15 Σαββατοκύριακα, άντε και λίγες ακόμα μέρες μέσα στο χρόνο.

Μοιραία οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος θα είναι χαμηλοί, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες. Τα πιο πολλά από αυτά είναι μικρά, απολύτως θερινά.

Υπάρχουν βέβαια και οι τάσεις μεγαλοπρέπειας και υπερβολής, που ξεφεύγουν, με στυλ γκροτέσκο και μεγαλειώδες, από το θερινό πλαίσιο, ως πικρές αποδείξεις άλλων εποχών.

Στο ερώτημα τι σημαίνει θερινό πλαίσιο, η απάντηση είναι η λέξη απλότητα. Στην πράξη σημαίνει ότι αν διαρρήκτης μπουκάρει στο σπίτι σου να μην βρει τίποτα αξίας.

Αν έχει τέτοιες ανάγκες για να αφαιρέσει ένα ζευγάρι σεντόνια, ή ευτελούς αξίας μαχαιροπήρουνα, χαλάλι του.

Όταν λοιπόν έρθει ο λογαριασμός του ρεύματος και έναντι καταναλώσεως όπου ζητούνται 24,23 ευρώ, πρέπει να καταβάλεις το ποσόν των 52, κοιτάς τι συνέβη.

Τα 2,50 για τον Φ.Π.Α. το αντιλαμβάνεσαι. Τα 5,52 για την Ε.Ρ.Τ. όχι. Διότι δεν υπάρχει καν τηλεόραση στο σπίτι, καθώς ποιος φυσιολογικός άνθρωπος θέλει να βλέπει τηλεόραση, ή να ακούει ραδιόφωνα καλοκαιριάτικα;

Κι αν τα 5,52 σου φαίνονται άσχημα, αφού δεν αγοράζεις τίποτα με αυτά, τι να σχολιάσεις με τα 24,23 για της χρεώσεις του Δήμου. Διότι λίγα μόλις μέτρα από την αυλή του εξοχικού κυριαρχεί τούτη η εικόνα.

Κυβικά μέτρα από σκουπίδια δίπλα στους κάδους ανακύκλωσης. Όπως σχολίασε και ο, αγγελικός πια, Τζιμάκος: Αχ Ευρώπη, εσύ μας μάρανες