Τα ταξίδια, αποτελούν πια κάτι ανάμεσα σε ανάγκη και ένα είδος απόδειξης ευμάρειας.

Κάτι σαν δήλωση ευζωίας και επιτυχίας. Τουλάχιστον έτσι αντιμετωπίζεται στη δύση, όπου μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία μετακινούν, δίκην εμπορεύματος, πλήθη κόσμου.

Ωστόσο, αυτή η πραγματικότητα, δεν αποτελεί και τον μοναδικό τρόπο προσέγγισης σε ότι αφορά τα ταξίδια. Υπάρχουν και άλλες οπτικές.

 


 Ιστορίες Καλοκαιρινές, Συναισθηματικές (06.08.2010) PDF Print E-mail

«Κι αν θα διψάσεις για νερό
θα στύψουμε ένα σύννεφο»

Νίκος Γκάτσος

Όπου δυο ανατολές, τρεις νύκτες, τέσσερις εκατοντάδες χιλιόμετρα και πέντε βουτιές στην Αμοργό, σε υποβάλουν σε μια σπάνια, συγκινησιακή άσκηση.

Μέσα στο πιο δύσκολο, περίεργο, πρωτόγνωρο καλοκαίρι από την μεταπολίτευση και εντεύθεν, τα μηνύματα τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου ήταν βαθιά απαισιόδοξα. Υψηλές θερμοκρασίες, απεργιακό κλίμα, το ασφαλιστικό σε αδιέξοδο, τα οικονομικά σε τέλμα, οι εξεταστικές σε ρόλους αδιάφορους, τα εργασιακά σε ένα κλίμα απειλής και φόβου, το μέλλον άδηλο. Σε αυτή τη παράθεση των σκοτεινών στοιχείων όμως, υπάρχει και ο αντίλογος. Ας τον εισπράξουμε σαν την έσχατη γραμμή αμύνης. Είναι ο χαρούμενος, φωτεινός κόσμος της ασημαντότητας, με το ελαφρύ του κλίμα, τις τελετές στο Θωρηκτό, τα beach (ενίοτε και bitch) parties, τις μεταμεσονύκτιες επισκέψεις στα μουσεία, τις μονότονες μουσικές, τα χαμένα λόγια και τα χρόνια.

Read more...
 
<< Start < Prev 11 12 Next > End >>

Page 12 of 12