Τα ταξίδια, αποτελούν πια κάτι ανάμεσα σε ανάγκη και ένα είδος απόδειξης ευμάρειας.

Κάτι σαν δήλωση ευζωίας και επιτυχίας. Τουλάχιστον έτσι αντιμετωπίζεται στη δύση, όπου μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία μετακινούν, δίκην εμπορεύματος, πλήθη κόσμου.

Ωστόσο, αυτή η πραγματικότητα, δεν αποτελεί και τον μοναδικό τρόπο προσέγγισης σε ότι αφορά τα ταξίδια. Υπάρχουν και άλλες οπτικές.

 


 Ο ποιμήν, το ποίμνιο και η αβεβαιότητα – Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013 PDF Print E-mail

Πέντε Νοεμβρίου, νωρίς το πρωί, λίγο πριν πλακώσουν οι ισχυροί νοτιάδες και ανοίξουν οι ουρανοί ανέβαινα ήσυχα τους χωματόδρομους από τις νοτιοδυτικές πλαγιές του Πεντελικού προς το μοναστήρι. Αφηρημένος. Η λεπτή, όμορφη, καλλίγραμμη φιγούρα του 250 CRF L, δεν είχε τη δύναμη που κάνει έναν αναβάτη, να είναι κάτι ανάμεσα σε φοβισμένος και ευτυχισμένος, αλλά με ταξίδευε αρμονικά και μου παρείχε το πλεονέκτημα να σκέφτομαι κι’ άλλα, πέρα από σκληρό γεμάτο πέτρες οδόστρωμα.


Φτάνω έτσι στο διάσελο κάτω από την κορφή με τις δυο κεραίες, εκεί που σχεδόν πάντα φυσάει. Μάρτυρες τα δυο πεύκα που μεγάλωναν παράλληλα με τη γη, παρασερμένα από τους μόνιμους βοριάδες. Μεγαλώναν, διότι από τις φωτιές του 2007 έχουν μείνει μονάχα οι καψαλισμένοι κορμοί τους και τίποτα από τις βελόνες που χάριζε σκιές το παρακείμενο μικρό μαντρί, μέσα από το οποίο, δεκάδες κατσίκες κοίταζαν απορημένες το απρόσκλητο εποχούμενο δίποδο. Στάθηκα λίγη ώρα τις κοίταζα και εγώ ανάμεσα από τις λαμαρίνες που είχε τοποθετήσει ο ποιμένας για προστασία και ασφάλεια.

Εκείνη τη στιγμή μου ήρθαν στον νού οι πρωθυπουργικές, τηλεοπτικές, θριαμβευτικές, εξαγγελίες της προηγούμενης νύκτας περί πανελλαδικού δωρεάν wifi. Δεν τον είχα ακούσει. Είχε όμως φροντίσει φίλος τις, πρωί – πρωί, εν εξάλλω καταστάσει να με ενημερώσει στολίζοντας ενίοτε τον πρωθυπουργεύοντα.

Ήταν ίσως λάθος μας που είμαστε βέβαιοι πως ο πιο κουτός αιρετός πρωθυπουργός, από συστάσεως ελληνικού κράτους ήταν ο προηγούμενος. Έτσι μετά την μεγαλειώδη ρήση του υπουργού ναυτιλίας και Αιγαίου της συγκυβέρνησης, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, πως όσοι δεν έχουν να πληρώσουν τα διάφορα χαράτσια ας πουλήσουν τα σπίτια τους, ήρθε και ο πρόεδρος της κυβερνήσεως να μας ανακοινώσει περιχαρής περί του δωρεάν wi - fi.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 9 of 12