Τα ταξίδια, αποτελούν πια κάτι ανάμεσα σε ανάγκη και ένα είδος απόδειξης ευμάρειας.

Κάτι σαν δήλωση ευζωίας και επιτυχίας. Τουλάχιστον έτσι αντιμετωπίζεται στη δύση, όπου μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία μετακινούν, δίκην εμπορεύματος, πλήθη κόσμου.

Ωστόσο, αυτή η πραγματικότητα, δεν αποτελεί και τον μοναδικό τρόπο προσέγγισης σε ότι αφορά τα ταξίδια. Υπάρχουν και άλλες οπτικές.

 


 Ημερολόγια Αμερικής 2016. Μέρος δεύτερο (Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016) PDF Print E-mail

Το Los Cabos, βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της χερσονήσου της Καλιφόρνιας, εκεί που αντικρίζεις μια κάποια βλάστηση. Μέχρι τα τελειώματα του 20ου αιώνα, ήταν μια απομονωμένη αγροτική περιοχή. Κάποια στιγμή η κυβέρνηση, αποφάσισε να στραφεί στον τουρισμό προκειμένου να προσδώσει την ποθούμενη ανάπτυξη στον τόπο.
Άρχισε λοιπόν η οικοδόμηση πάνω στο θαλάσσιο μέτωπο μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.


Το πιο ακραίο παράδειγμα απ' όσα τουλάχιστον αντίκρισα ήταν, εκείνο στο οποίο καταλύσαμε στο San José del Cabo. Το όνομά του δεν έχει σημασία. Με μονομπλόκ τεράστια κομμάτια,  τρία χαμηλά κια τρία ψηλά από κάθε πλευρά ενός σχήματος Λ με τα σκέλη προς την παραλία, που δένανε με το κεντρικό κτίριο, το οποίο βρισκόταν στην κορυφή. Με πολλά πατώματα και τυφλά από ανοίγματα στο εσωτερικό (του Λ), όπου δέσποζαν οι κάτασπρες τεράστιες επιφάνειές τους.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 3 of 12