Τα ταξίδια, αποτελούν πια κάτι ανάμεσα σε ανάγκη και ένα είδος απόδειξης ευμάρειας.

Κάτι σαν δήλωση ευζωίας και επιτυχίας. Τουλάχιστον έτσι αντιμετωπίζεται στη δύση, όπου μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία μετακινούν, δίκην εμπορεύματος, πλήθη κόσμου.

Ωστόσο, αυτή η πραγματικότητα, δεν αποτελεί και τον μοναδικό τρόπο προσέγγισης σε ότι αφορά τα ταξίδια. Υπάρχουν και άλλες οπτικές.

 


 



Στα ορεινά περάσματα των Άλπεων – Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 PDF Print E-mail

Όμορφη ιδέα, άρτια εκτέλεση, ευχάριστη εμπειρία. Με έξι λέξεις, αυτό που ζήσαμε για τρεις μέρες πάνω στις Άλπεις με το καραβάνι της Audi, οδηγώντας μια σειρά από τα πιο εκλεκτά αυτοκίνητα της.

Από Πέμπτη μεσημέρι λοιπόν μέχρι Κυριακή απόγευμα, την τελευταία του Σεπτέμβρη, ακολουθήσαμε αυτή την μικρή περιπέτεια, γεμάτη από εξαιρετικές εικόνες, επιβλητικά όρη, φθινοπωρινό ευμετάβλητο καιρό. Ταυτόχρονα έχασα ένα από τα πιο γλυκά Σαβατοκύριακα του Σαρωνικού, αλλά παρηγορήθηκα δεόντως με την ιδέα ότι ο Σαρωνικός θα βρίσκεται μονίμως δίπλα μου, ενώ με τις Άλπεις θα με χωρίζουν πάντα πολλά.


Στις 2,5 ώρες που χρειάστηκε το Α321 της Swiss για να καλύψει την απόσταση από την Αττική γη στην Ζυρίχη δεν άλλαξε μόνον η θερμοκρασία και το φως και μέχρι να διασχίσουμε τα άλλα 130 χλμ. μέχρι το Interlaken είχαν αλλάξει όλα. Το βραδάκι ερχόταν νωρίτερα καθώς η δύση πνιγόταν από βουνοκορφές και σύννεφα. Οι δρόμοι ξεχείλιζαν από Ασιάτες τουρίστες, που περπατούσαν, που πήγαιναν βόλτα με τις άμαξες, με βαν και με ταξί. Ανάμεσα στους περισσότερους Ιάπωνες, για τους οποίους πολλά καταστήματα είχαν και πινακίδες στη γλώσσα τους, αρκετοί Μαλαίσιοι και Ινδοί.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 9 of 13