Τα ταξίδια, αποτελούν πια κάτι ανάμεσα σε ανάγκη και ένα είδος απόδειξης ευμάρειας.

Κάτι σαν δήλωση ευζωίας και επιτυχίας. Τουλάχιστον έτσι αντιμετωπίζεται στη δύση, όπου μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία μετακινούν, δίκην εμπορεύματος, πλήθη κόσμου.

Ωστόσο, αυτή η πραγματικότητα, δεν αποτελεί και τον μοναδικό τρόπο προσέγγισης σε ότι αφορά τα ταξίδια. Υπάρχουν και άλλες οπτικές.

 


 



Μιλάνο - Ντάκα - Κισινάου - Δευτέρα 19 Μαίου 2014 PDF Print E-mail

Το βράδυ της Τετάρτης (14 Μαΐου) βρέθηκα στο Μιλάνο για την παρουσίαση του Subaru WRX STI, μόλις δυο μέρες πριν το φετινό final 4, όπου μετά από πολλά χρόνια δεν βρισκόταν Eλληνική ομάδα.

Κατά πληροφορίες του ρεσεψιονίστ, που αποδείχθηκαν σωστές και ακριβείς, πήραμε το μετρό και κατεβήκαμε στην porta Genova, ώστε να βρούμε ένα συμπαθητικό μέρος να δειπνήσουμε. Λίγα μέτρα περπάτημα και βρεθήκαμε στο κανάλι alzaia naviglio grande. Τα κανάλια αποτελούν ένα ευρύτερο υδάτινο πνεύμονα της Λομβαρδίας. Με τη πλούσια ροή υδάτων που τον χειμώνα φτάνουν τα 65 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο, ποτίζονται τα καλλιεργήσιμα εδάφη ενώ σε μεγάλο βαθμό είναι και πλεύσιμα.

Το κανάλι που περιτρέχει την περιοχή porta Genova είναι ιδιαιτέρως δημοφιλές σε μεγάλο τμήμα της νεολαίας και των τουριστών που κατακλύζουν το Μιλάνο.

Με πλήθος εστιατορίων και clubs, οι δυο όχθες ήταν γεμάτες κόσμο και ζωντάνια. Η κάμερα του κινητού τηλεφώνου, προφανώς, δεν μπορεί να αποδώσει τη γλύκα της ανοιξιάτικης μέρας την ώρα της δύσης.

Στην Trattoria που καθίσαμε, με παραδοσιακό Ιταλικό διάκοσμο και κουζίνα, δειπνήσαμε καλά και αν εξαιρεθεί ο μεγάλος χρόνος εξυπηρέτησης, χωρίς μάλιστα το εστιατόριο να είναι πλήρες, δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 8 of 13