Κάποιες φορές είναι προσωπικές, ιστορίες. Κάποιες άλλες είναι κάτι οικουμενικότερο, γνωστότερο.
Στην πλοκή όμως υπάρχει πάντα ένα τετράτροχο ή και περισσότερα.
Ο ρόλος τους δεν είναι ούτε αμελητέος, ούτε άψυχος.
Λειτουργεί σαν δομικό στοιχείο, συμμετέχοντας και όχι διακοσμώντας, γεννώντας συναισθήματα, παρέχοντας ερείσματα.

 



Τα κορίτσια και τα μηνύματα του 24ου Δ.Ρ.Α. - (Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018) PDF Print E-mail

Πρωί Σαββάτου 28 Μαίου 1977. Αθήνα, στην διασταύρωση των οδών Αγ. Άννας & Ορφέως, στο Βοτανικό, στις εγκαταστάσεις Ηλιόπουλου, αντιπρόσωπου τότε, μεταξύ άλλων, των  Σοβιετικών Lada, τελείται ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων που έλαβαν μέρος στο 24ο Δ.Ρ.Α.

Ένα από τα 167 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή ήταν το Kadett ομάδας δύο του γυναικείου πληρώματος που συγκροτούσαν η οδηγός Heidi Hetzer και η συνοδηγός Helga Bauer. Ασφαλώς και δεν ήταν οι πρώτες. Ο δρόμος για τα αμιγώς γυναικεία πληρώματα είχε ανοίξει από την δεκαετία του '50. Η Hetzer είναι παρά ένα μήνα 40 ετών, γεννημένη Βερολινέζα, και ποιος ξέρει που ήταν στα οκτώ της, τον μακρινό Απρίλιο του ’45,  όταν πάνω από Reichstag υψωνόταν το σφυροδρέπανο στο κόκκινο φόντο.


Εκείνο το Σαββάτο πάντως στην Ελληνική πρωτεύουσα, την πόρτα του γερμανικού κουπέ, διακρίνεται ένα αυτοκόλλητο που αναφέρει: «Ganz Berlin ist eine Wolke», όπερ μεθερμηνευόμενον εις την Ελληνικήν: «Όλο το Βερολίνο είναι ένα σύννεφο», μήνυμα που μας οδηγεί σε μια ποιητική προσέγγιση ενοποίησης, παίζοντας με τις λέξεις Wolke (σύννεφο) Volk (λαός) και οπωσδήποτε αρκετά μακριά από το διαβόητο «Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer», (ένας λαός, ένα έθνος, ένας ηγέτης) του Αδόλφου, που κόστισε, μαζί με άλλα, κάποια 50τόσα εκατομμύρια νεκρούς.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 Next > End >>

Page 3 of 6