Ο κόσμος που ζούμε ως φύση, ως πλανήτης, αλλά πάνω απ’ όλα ως κοινωνία, είναι το αντικείμενο αυτής της ενότητας.

Οι τάσεις και η ερμηνεία τους, τα γεγονότα και οι πρωταγωνιστές τους αποτελούν τον πυρήνα των ενδιαφερόντων μας.Συμφορές - (Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018) PDF Print E-mail

Είναι πολύ βαριά, για την ακρίβεια ασήκωτη η αίσθηση της απώλειας. Ειδικά όταν η ψυχή που εγκατέλειψε τα εγκόσμια είναι φρέσκια, ειδικότερα αν είναι αθώα και απολύτως αμέτοχη στο κακό. Γίνεται τραγικό αν καεί ζωντανή.

Βάρβαρο επίσης είναι να χάνεται το σπίτι. Η εστία. Το κεραμίδι. Σκληρότερο ακόμα να καίγεται μπροστά σου και να μην μπορείς να κάνεις το παραμικρό. Παρά μονάχα να εγκαταλείψεις,  για να μην σε καταπιούν οι φλόγες.

Τέλος, το δάσος. Είκοσι χρόνια απαιτούνται προκειμένου η φύση να συστήσει ένα δάσος κωνοφόρων. Να προσφέρει οξυγόνο, σκιές το καλοκαίρι, να δημιουργήσει αυτή την ευφορία. Λίγες μόνον ώρες αρκούν για να εξαφανιστεί.

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν σε ακραίες τιμές το απόγευμα της 23ης Ιουλίου. Ένα μικρό χρονικό διάστημα ήταν αρκετό για να χαθούν δεκάδες άνθρωποι, εκατοντάδες σπίτια, χιλιάδες δένδρα. Ένα συμβάν που μόνον με πολεμικές απώλειες μπορεί να συγκριθεί.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 10 of 55