Ο κόσμος που ζούμε ως φύση, ως πλανήτης, αλλά πάνω απ’ όλα ως κοινωνία, είναι το αντικείμενο αυτής της ενότητας.

Οι τάσεις και η ερμηνεία τους, τα γεγονότα και οι πρωταγωνιστές τους αποτελούν τον πυρήνα των ενδιαφερόντων μας.To ανάχωμα (13.05.2009) PDF Print E-mail

Η Ελλάδα και η οικονομική της εικόνα, βρίσκεται εις το διηνεκές και για πολλούς λόγους στο σκόπευτρο της κριτικής των εταίρων μας στην Ε.Ε.

Μπορεί να είναι ο τρόπος διαχείρισης των κοινοτικών κονδυλιών, μπορεί να είναι η διαφθορά που πλήττει δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μπορεί επίσης να είναι ο ανορθόδοξος τρόπος αντιμετώπισης των πραγμάτων.

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι τρεις κυρίαρχοι άξονες σοβαρής κριτικής ήταν:

- Το υπεράριθμο των δημοσίων υπαλλήλων

- Ο όγκος του μαύρου χρήματος και συναλλαγών

- Η έλλειψη βιομηχανίας

Οποιοδήποτε νηφάλιος, σκεπτόμενος άνθρωπος δεν μπορεί να συγκεντρώσει επιχειρήματα που να αντέξουν σε αυτή, την κατ’ αρχήν, δίκαιη δυτικοευρωπαϊκή κριτική. Ενδεχομένως να βρει συλλογισμούς προκειμένου να αιτιολογήσει την ύπαρξη αυτών των παραμέτρων και να ελαφρύνει τις εντυπώσεις, αλλά μέχρι εκεί. Η μεταπολεμική δημοσιονομική πολιτική είναι προφανές ότι απέτυχε στους παραπάνω τομείς.

Αυτή η αποτυχία όμως, στις μέρες της παγκόσμιας ύφεσης που βιώνουμε, είναι δυνατόν να αποτελέσει ένα πρώτης τάξεως ανάχωμα καθώς:

Read more...
 
<< Start < Prev 51 52 53 Next > End >>

Page 53 of 53