Ο κόσμος που ζούμε ως φύση, ως πλανήτης, αλλά πάνω απ’ όλα ως κοινωνία, είναι το αντικείμενο αυτής της ενότητας.

Οι τάσεις και η ερμηνεία τους, τα γεγονότα και οι πρωταγωνιστές τους αποτελούν τον πυρήνα των ενδιαφερόντων μας.Ο πόλεμος της Ινδοκίνας (1/2) - (Κυριακή 28 Απριλίου 2019) PDF Print E-mail

Από τις πρώτες γνωριμίες, για τον πόλεμο του Βιετ – Ναμ, μετά τις ειδήσεις στις εφημερίδες και κάποιες μαυρόασπρες εικόνες στην καθεστωτική τηλεόραση, ήταν  μια ταινία με έντονα κατευθυνόμενο περιεχόμενο, κοινώς προπαγανδιστική, με τίτλο: The Green Berets. Πρωταγωνιστούσε ο John Wayne σε ένα γνωστό για αυτόν μοτίβο. Μόνο που αντί για κακούς ερυθρόδερμους, είχε να κάνει με κακούς αναμίτες. Όλα αυτά την άνοιξη του ’69.


Λίγο καιρό αργότερα, καθώς την παιδικότητα διαδεχόταν η εφηβεία ήρθε, το ’72, το βιβλίο της Oriana Fallaci, "Βιετ Ναμ", σε εκδόσεις Βίπερ (400 σελίδες, δραχμαί 28). Και ήταν καταπέλτης. Η Ιταλίδα πήγε και ξαναπήγε στο Βιετ Ναμ, πέταξε σε αποστολή με Φάντομ, βρέθηκε αρκετές φορές στην πρώτη γραμμή του πυρός, πήρε μια βασανιστική συνέντευξη από τον επικεφαλής της αστυνομίας τον διαβόητο ταξίαρχο  Nguyen Ngoc Loan (που έγινε παγκόσμια γνωστός αφού εκτέλεσε εν μέση οδώ και ενώπιον του φωτογραφικού φακού του Eddie Adams, τον Βιετκόνγκ αξιωματικό Nguyen Van Lem), κατάλαβε σε μεγάλο βαθμό τι συνέβαινε και τελικά, έγραψε ένα βιβλίο, δυναμίτη.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 6 of 55