Ο κόσμος που ζούμε ως φύση, ως πλανήτης, αλλά πάνω απ’ όλα ως κοινωνία, είναι το αντικείμενο αυτής της ενότητας.

Οι τάσεις και η ερμηνεία τους, τα γεγονότα και οι πρωταγωνιστές τους αποτελούν τον πυρήνα των ενδιαφερόντων μας.Μετά το πραξικόπημα – (Δευτέρα 22 Απριλίου 2019) PDF Print E-mail

Μετά από όσα είπαμε για το πραξικόπημα, ας πούμε κάτι ευρύτερα αποδεκτό. Ότι, όσοι είχαν πρόβλημα με το καθεστώς της επταετίας, και όσο περνούσε ο καιρός, γίνονταν όλο και περισσότεροι, ζούσαν ταυτόχρονα με την ελπίδα. Με την ελπίδα ότι μόλις απαλλαγεί ο τόπος από το καθεστώς, όλα θα πάνε καλύτερα. Ότι οι επόμενες γενιές θα ζήσουν ειρηνικά, φιλικά, με συνεννόηση, με λογική.

Ήταν μια δικτατορία, ένα καθεστώς που επιβλήθηκε δια της βίας και της ισχύος των αρμάτων, που βασίστηκε στους περιορισμούς, στα βασανιστήρια και ήταν ξενοκίνητο. Ταυτόχρονα όμως είχε τόσο αδύνατα σημεία, που αργά ή γρήγορα θα έπεφτε. Θα το αμφισβητούσε ο λαός, ή έστω η πρωτοπορία του, θα το κλόνιζε π.χ. το φοιτητικό κίνημα (Νομική Φεβ. '72, Πολυτεχενίο Νοε. '73), παρά τις  αντίθετες θεωρίες περί της πρωτοπορίας της εργατικής τάξης σε τέτοιου είδους θέματα. Αλλά δεν θα έπεφτε από τον λαό. Θα το ξεπερνούσε η ίδια η πραγματικότητα.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 5 of 54