Ο κόσμος που ζούμε ως φύση, ως πλανήτης, αλλά πάνω απ’ όλα ως κοινωνία, είναι το αντικείμενο αυτής της ενότητας.

Οι τάσεις και η ερμηνεία τους, τα γεγονότα και οι πρωταγωνιστές τους αποτελούν τον πυρήνα των ενδιαφερόντων μας.Εκλέγειν – (Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019) PDF Print E-mail

Με άνεση ανακαλώ το Φθινόπωρο του ’77 και την μεγάλη ανυπομονησία να αντικρίσω, για πρώτη φορά το παραβάν, να σταυρώσω το ψηφοδέλτιο, να αφήσω το φάκελο στην ξύλινη κάλπη. Ήταν πελώρια η επιθυμία να συμμετέχω στη διαδικασία. Για ένα παιδί που η δικτατορία παρέλαβε στα 10, το Πολυτεχνείο το σημάδεψε στα 16, ενώ ένα χρόνο αργότερα, έκανε μετά πάσης αφέλειας μεταμεσονύκτια πηγαδάκια με θέμα, …ένα βήμα μπροστά δυο βήματα πίσω, οι εκλογές και η πεποίθηση ότι όλα διορθώνονται φάνταζαν ως κάτι ιερό. Έτσι ήταν τότε, ή έστω έτσι τα αντιμετώπιζαν κάποιοι.

Έτρεχε ο χρόνος, γύριζαν τα πράγματα, κάποια έστρωναν, ελπίδες έρχονταν, όνειρα πλάθονταν και η πολιτική ήταν σαν ένα πολύπλοκο εργαλείο, που χειρίζονταν άνθρωποι με κύρος, γνώσεις και ανιδιοτέλεια. Αυτό καταλάβαινε ένας αμαθής 20χρονος το Φθινόπωρο του ’77, που προσπαθούσε να γνωρίσει το παρόν, να αποκωδικοποιήσει το παρελθόν και να σχεδιάσει το μέλλον.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 4 of 55