Οι αγώνες με μηχανοκίνητα μέσα, δεν κρύβουν τη φυσική τους βία. Σε συνδυασμό με την προβολή και τη λαμπρότητα που ακτινοβολούν, έχουν δημιουργήσει ένα ισχυρό παγκόσμιο σύστημα.
Για όσους τους αντιμετωπίζουν διαφορετικά, αυτή η ενότητα μπορεί να έχει ενδιαφέρον.



Ο Jean Τrevoux στους στύλους του Ολυμπίου Διός - Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 PDF Print E-mail

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 1936. Η Αθήνα και η Ελλάδα ζουν σε προεκλογική περίοδο, καθώς οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για την επόμενη Κυριακή 26 Ιανουαρίου. Κανείς δεν γνωρίζει βέβαια ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί σε κάτι παραπάνω από 10 χρόνια. Όπως ακριβώς κανείς δεν γνώριζε το ίδιο ακριβώς πράγμα το Φεβρουάριο του ’64, ότι δηλαδή οι επόμενες εκλογές θα γίνονταν τον Νοέμβριο του ’74! Αλλά έτσι αποφάνθηκε η Ιστορία στην Ελλάδα για τον 20ο αιώνα. Η πορεία προς τις εκλογές ήταν μια υπόθεση περιπετειώδης, άδηλη ενίοτε και αιματηρή.

Εκείνη τη Δευτέρα λοιπόν, μόλις 6 μέρες πριν τις τελευταίες Ελληνικές βουλευτικές προπολεμικές εκλογές, πέθανε και ο Βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, Γεώργιος ο πέμπτος με την γνωστή διαταραχή στο θέμα της διαδοχής του που τόσο όμορφα αποτυπώθηκε στην ταινία Kings speech.

Η συγκεκριμένη μέρα πάντως στην Ελλάδα, πρέπει να ήταν ηλιόλουστη. Σε αυτό το συμπέρασμα φτάνουμε από την εικόνα που ανέσυρε φίλος τις, μανιώδης συλλέκτης.


Ασφαλώς απαιτήθηκε και μια μικρή έρευνα, προκειμένου να φτάσουμε σε συμπαγή συμπεράσματα. Έχουμε λοιπόν τα εξής:

Read more...
 
<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Next > End >>

Page 17 of 22