Μια διαφορετική προσέγγιση της αυτοκίνησης για όσους, ενδεχομένως, δεν καλύπτονται απ' ότι συναντούν.



Σε διαδικασία Μπεμβεδοποίησης; - Σάββατο 26 Απριλίου 2014 PDF Print E-mail

Το έχουμε ξαναγράψει και γίνεται δεκτό αξιωματικά. Το παρόν του καθένα μας ορίζεται από το παρελθόν του. Αυτό ισχύει για όλα. Κι επειδή ακούγεται ολίγον αταίριαστο ας ξεκινήσουμε την αφήγηση.


Περασμένα μεσάνυχτα οδηγούσα το νέο Cooper στο κλεινόν άστυ. Στο οπτικό μου πεδίο ένα head up display (πώς άραγε να το αποδώσω στα ελληνικά σε έναν σημερινό 70άρη που νέος οδηγούσε Mini;),  με ενδείξεις για το όριο ταχύτητας στη Σταδίου, όπου βρισκόμουν και δίπλα την ταχύτητα με την οποία κινείται το αυτοκίνητο. Στο κέντρο η μεγάλη στρογγυλή οθόνη της οποίας η περίμετρος ολοένα άλλαζε χρώματα, από πράσινα, σε γαλάζια, σε πορτοκαλιά, σε λευκά και τανάπαλιν. Κι άλλα φώτα στο εσωτερικό, διακριτικά και ζεστά, πληθώρα πληροφοριών, εξαιρετικός ήχος από το στερεοφωνικό, αρκετοί διακόπτες και μια ήρεμη διάθεση.

Χαμηλά από μπροστά έφευγε ένας ασυνήθιστος, με το σήμερα, ήχος γενόμενος αντιληπτός κυρίως στις υψηλές στροφές, όταν η τρικύλινδρη καρδιά του δεν μπορούσε να κρυφτεί. Οταν τοποθετούσαν τρικύλινδρα μοτέρ μικρού κυβισμού σε οικονομικά ταπεινά οχήματα (Cuore π.χ.) υπήρχε έτσι μια ειρωνική διάθεση και η περιγραφή ως «ραπτομηχανή». Οταν αργότερα οι συνθήκες άρχισαν να σφίγγουν, ήρθε ο ecoboost, ήρθε και η ύφεση από δίπλα και αρχίσαμε να κάνουμε εμβριθείς αναλύσεις για το turbo, τον άμεσο ψεκασμό καυσίμου και το διπλό μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρου, που  προσφέρει πιο αποτελεσματική λειτουργία. Δεν το βρίσκαμε απλώς χρήσιμο αλλά άρχιζε να μας αρέσει κιόλας.

Επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι η διαδικασία ήταν ανάγκης και όχι επιθυμίας. Με το λίτρο καυσίμου να αγγίζει το 1,7 €, σκάρτα έξι κατοστάρικα δραχμούλες  για όσους θυμούνται ότι υπήρχε οικονομία και εθνικό νόμισμα και πριν από τον Φεβρουάριο του '02, ο χώρος για άγρια βενζινοβόρα οχήματα στενεύει και η ανάγκη φορά το ένδυμα της φιλοτιμίας.

Read more...
 
<< Start < Prev 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Next > End >>

Page 11 of 19