Μια διαφορετική προσέγγιση της αυτοκίνησης για όσους, ενδεχομένως, δεν καλύπτονται απ' ότι συναντούν.Η διαφορετική τάξη των πραγμάτων - Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 PDF Print E-mail

Στην εποχή μας και στην Ευρωπαϊκή Δύση, το δικαίωμα της διαφορετικότητας έχει μετατραπεί σε αντικείμενο κρατικής προστασίας. Τύποις τουλάχιστον, ή έστω εκείνης της διαφορετικότητας, που δεν απειλεί την καθεστηκυία τάξη των πραγμάτων. Στην αυτοκινητοβιομηχανία;   

Κυριαρχεί η άποψη, στις μέρες μας, ότι δυσκολεύεσαι να αναγνωρίσεις γρήγορα και εύκολα τα αυτοκίνητα διότι κυριαρχεί μια ομοιότητα. Σχεδιαστικού περιεχομένου ομοιότητα. Η άποψη έχει ερείσματα ισχυρά, κυρίως όμως σε ένα κοινό που αντιμετωπίζει την αυτοκίνηση έτσι κάπως αόριστα, ή σχετικά αδιάφορα. Είναι άνθρωποι κάποιας ηλικίας με τις πρώτες αυτοκινητικές εικόνες τους ριζωμένες την δεκαετία του '60, όταν ασφαλώς ένα Alpine διέφερε τα μάλα από μια Giulia, και ένα Mini κυλούσε τους τροχούς του σε ένα διαφορετικό σύμπαν από μια Anglia ή ένα Dauphin.

Ασφαλώς τότε τα αυτοκίνητα διακρίνονταν από μια, ας την χαρακτηρίσουμε, σχεδιαστική πολυφωνία. Οι όροι, οι απαιτήσεις της αεροδυναμικής και της ασφάλειας ήταν, χαμηλά στις σχεδιαστικές προτεραιότητες, έτσι υπήρχε μια μεγαλύτερη ελευθεριότητα.

Στις μέρες μας, που ο ανταγωνισμός είναι οξύτατος, τα αυτοκίνητα παράγονται κάτω από αυστηρότερες προδιαγραφές, οι βιομηχανίες είναι υποχρεωμένες να ακολουθούν συγκεκριμένες νόρμες, ως εκ τούτου υπάρχει μια ομοιότητα.
Στις μέρες μας, έχουν δημιουργηθεί μια πλειάδα από κατηγορίες όπως Crossover, SUV, SAV, MPV, Supermini, σε έναν βιομηχανικό λαβύρινθο γεμάτο υποκατηγορίες που έρχονται να καλύψουν και την παραμικρή ανάγκη και επιθυμία.

Γι αυτό, πάντα υπάρχει πλέον η διάθεση μερικών αυτοκινητοβιομηχανιών για διαφοροποίηση, η οποία συχνά βρίσκει το δρόμο για την εφαρμογή της, έστω με αρκετούς συμβιβασμούς από τους αρχικούς σχεδιαστικούς στόχους. Σε αυτή την κατηγορία μπορούμε να κατατάξουμε τα τρία αυτοκίνητα του παρόντος special drive. Για διαφορετικούς λόγους όμως.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 9 of 19