Μια διαφορετική προσέγγιση της αυτοκίνησης για όσους, ενδεχομένως, δεν καλύπτονται απ' ότι συναντούν.Αταβισμός; - Τρίτη 16 Ιουνίου 2015 PDF Print E-mail

Υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στα πρώτα Jeep που εμφανίστηκαν πριν η Αμερική εμπλακεί στον δεύτερο Μεγάλο Πόλεμο του του εικοστού αιώνα με αυτά που διατίθενται σήμερα;

Έχουν περάσει κάτι περισσότερο από εβδομήντα χρόνια, ένας χρονικός προσδιορισμός που στο ανθρώπινο μέτρο μας παραπέμπει σε ένα σκαλοπάτι τριών γενεών. Έτσι ψάχνουμε να εντοπίσουμε, την επανεμφάνιση  προγονικών κληρονομικών χαρακτηριστικών μετά από απουσία κάποιων γενεών. Το φαινόμενο του αταβισμού όπως αποκαλείται στη Γενετική.
Υπάρχει λοιπόν κάτι κοινό ανάμεσα στον πρόγονο και τον απόγονο; Τους συνδέει κάποιο κοινό αυτοκινητικό υλικό, πέραν του των προφανών, δηλαδή του ονόματος, του πλήθους των τροχών και της τετρακίνησης;Μια πρώτη απάντηση είναι:
Οχι. Δεν χρειάζεται πολύ εστίαση για να καταλήξεις σε ένα πρώτο συμπέρασμα. Δεν είναι μόνον ο διαφορετικός σκοπός που κατασκευάστηκαν τα δυο οχήματα, ο πρόγονος να πολεμήσει σε κάθε γωνιά της γης, ο δε απόγονος για να εξυπηρετήσει ειρηνικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, αλλά τα τρία τέταρτα του αιώνα που έχουν επιφέρει δραματικές αλλαγές στην παραγωγή, στην σχεδίαση και κυρίως στην τεχνολογία που διέπει την αυτοκίνηση.
Κάτω από αυτές τις απόψεις θα ήταν πρωτοφανές αν υπήρχαν κοινά γενετικά στοιχεία στα δύο αυτά αυτοκίνητα. Από τα σασί τύπου σκάλας, περάσαμε στα αυτοφερόμενα αμαξώματα, από τις πλατίνες στις ηλεκτρονικές αναφλέξεις, από τα καρμπυρατέρ στα συστήματα έκχυσης, ενώ οι ολοένα και περισσότερες εφαρμογές της ψηφιακής τεχνολογίας έχουν ανατρέψει το κατασκευαστικό σύμπαν, τόσο στις γραμμές παραγωγής όσο και στο τελικό προϊόν.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 7 of 19