Είτε για όσους πρόσφατα μας εγκατέλειψαν, είτε για όσους η απουσία τους είναι ακόμα ηχηρή.
Λίγα λόγια για αυτούς που εγκατέλειψαν τα εγκόσμια.
Κάποιοι πλήρεις ημερών, άλλοι αναπάντεχα και αδόκητα, μερικοί με τρόπο βίαιο.Elio de Angelis - σαν σήμερα - Παρασκευή 15 Μαίου 2015 PDF Print E-mail

“Είσαι τρελός; Σου δίνω την ευκαιρία!” Απάντησε ο Enzo Ferrari, κάπως εκνευρισμένος στον Elio όταν ο πιλότος έθεσε θέμα αμοιβής σε περίπτωση συνεργασίας. Kάπως έτσι, ο de Angelis, δεν οδήγησε ποτέ για την Scuderia. Ήταν δύο άνθρωποι, που ανήκαν σε διαφορετικές εποχές, που είχαν διαφορετικές νοοτροπίες.

Η απάντηση του «γέρου» στεναχώρησε τον Elio που κάθε άλλο παρά συνηθισμένος άνθρωπος ήταν. Γιατί ένας πιλότος που (με ίδιο υλικό) είναι ταχύτερος στις δοκιμές από τον Ayrton Senna είναι, εκ των πραγμάτων, ξεχωριστός. Πόσο μάλλον όταν, αφού βγει από το μονοθέσιο, μπορεί να ερμηνεύσει με άνεση κάθε απαιτητικό κλασσικό κομμάτι στο πιάνο.

«Ανολοκλήρωτη συμφωνία», ή ακόμα και «ο τελευταίος gentleman», ήταν οι χαρακτηρισμοί που τον συνόδευαν. Γεννήθηκε τον Μάρτιο (26) του ’58 στην Ρώμη. Ο πατέρας του, Giulio, που συμμετείχε σε αγώνες ράλυ με Lancia Aurelia, σημειώνοντας παράλληλα και αρκετές επιτυχίες σε αγώνες μηχανοκίνητων σκαφών, ασφαλώς επηρέασε τον νεαρό βλαστό ο οποίος ήδη στα 16 του βρίσκεται πλήρωμα στις προσπάθειες του γεννήτορα στα θηριώδη σκάφη.

Ταυτόχρονα στέφεται πρωταθλητής κάρτινγκ Ιταλίας. Τρία χρόνια αργότερα κερδίζει το πρωτάθλημα F3 της χώρας του ενώ πλασάρεται δεύτερος (πίσω απο τον Pironi) στο Monaco, που δεν θα του ξεφύγει, την επόμενη χρονιά.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 7 of 13