Σαν δρόμο διαφυγής – Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 PDF Print E-mail

Λίγο πριν το μεσονύκτιο, της 11ης Ιουνίου. Πλατεία Massena, παλιά πόλη της Νίκαιας στη Γαλλική Ριβιέρα. Κόσμος βηματίζει, συνομιλεί, χαίρεται ένα καλοκαιρινό βράδυ, στους ανοικτούς χώρους της πόλης.

Το αυτό και για ένα μικρό τμήμα της Ελληνικής αποστολής που βρέθηκε εκεί για την παρουσίαση της πέμπτης γενιάς του L200.
Κι εκεί που προχωρούμε, στη διασταύρωση των οδών Rue Gioffrido & Avenue JeaMedecin, αντικρίζουμε το ακόλουθο  σουρεαλιστικό θέαμα.

Στην μια γωνία ένας υπαίθριος μουσικός παίζει κάποιον εύθυμο λάτιν ρυθμό. Ένα ζευγάρι στροβιλίζεται χαρούμενα. Στο φόντο, κάτω από το λογότυπο της PNP Paribas μπροστά στην είσοδό της, έχει στρώσει τα τσαμασίρια του ένας άστεγος. Σκεπασμένος με ένα κόκκινο ύφασμα έχει προγραμματίσει να περάσει την νύκτα του εκεί, προφυλασσόμενος από τις αναμενόμενες ασθενείς, νυκτερινές βροχές.
Κόσμος, ντόπιος και τουριστικός, πάει κι έρχεται. Η ζωή συνεχίζεται.



Λίγο πριν αποκοιμηθώ, προτιμώ να κρατήσω, ως τελευταία, έτσι σαν δρόμο διαφυγής, την απογευματινή εικόνα από την περιοχή του χωριού Greolieres, λίγο πιο βόρεια, αρκετά πιο ορεινά, γνωστή για τη φυσική της ομορφιά, πεδίο αναμέτρησης στο rallye Monte Carlo και σκηνικό αρκετών περιπετειωδών ταινιών.

Τα βράδια στις πόλεις για κάποιους, είναι ασήκωτα.