Ιαβέρης jr, & δίψα για ζωή - (Παρασκευή 22 Απριλίου 2016) PDF Print E-mail

O Κωνσταντίνος Μαρκουίζος είναι ένας πολύ άτυχος άνθρωπος. Στην ακμή της ηλικίας του, σε αυτό που οι περισσότεροι θεωρούν ως την πιο παραγωγική και ενδιαφέρουσα περίοδο της ζωής, αντιμετώπισε ένα εξοντωτικό πρόβλημα υγείας. Ένα πρόβλημα που θα μπορούσε εύκολα να τσακίσει τον πιο τσαμπουκά χαρακτήρα.

Από ότι συζητώ, με ανθρώπους που είναι πολύ κοντά του, επιδεικνύει ένα θάρρος απερίγραπτο, ένα πείσμα ανεπανάληπτο.

Ταυτόχρονα μέσα στη πελώρια ατυχία του, ανακάλυψε και πόσο τυχερός είναι. Πόσο τυχερός είναι, που η οικογένειά του, τον στηρίζει με τόσο φανατισμό και τόση πίστη. Ας μην θεωρήσουμε ότι αυτό είναι εκ των ων ούκ άνευ. Την ίδια στιγμή υπάρχει και ένας πυρήνας Φίλων που του στέκονται αληθινά.

Τα γράφω όλα τούτα, διότι ο Κων/νος, ένας ταχύτατος, ένας αφοσιωμένος, ένας διακεκριμένος τιτλούχος, μα πάνω απ’ όλα ένας ένθερμος rallyman, θα συμμετάσχει στο 62ο Δ.Ρ.Α. Βρέθηκαν οι χορηγοί (Cosmote, Valvoline, Nobacco, Racing Star), βρέθηκε η οργανωμένη ομάδα του Σωτήρη Σωτήρχου, μαζί με ένα «εννιάρι», «ήσυχα κι απλά» που θάλεγε και ο ποιητής της Ρωμιοσύνης, ώστε  οι Κων/νος «Ιαβέρης jr» Μαρκουίζος – Σπύρος Κολτσίδας να βρίσκονται στην λίστα των συμμετοχών.

Έτσι, σε μια ζεστή εκδήλωση που διοργανώθηκε λίγο έξω από το Κρυονέρι, το πλήρωμα δέθηκε και έστριψε για πρώτη φορά το αυτοκίνητο, ενώ  ο οδηγός απευθύνθηκε με λίγα λόγια στους εκπροσώπους του Τύπου που παραβρέθηκαν. Σχεδόν έντεκα χρόνια αποχής, από το σπόρ, έκλειναν με αυτόν τον τρόπο.

Ακολούθως, απευθύνθηκε στους παρισταμένους. Μίλησε ζεστά, ανθρώπινα, μακριά από τα κοινότοπα των αντίστοιχων περιπτώσεων. Μίλησε λιτά για το θέμα της υγείας του, τίμησε όσους του στέκονται και δεν προσπάθησε να κρύψει τον ερωτά του για τα rally, που προφανώς είναι ισχυρότερος από τα βαριά προβλήματά του.

Ήταν μια συγκινητική στιγμή, όχι και τόσο συνήθης, μέσα στο μάλλον στεγνό κόσμο των Ελληνικών αγώνων. Εκεί στους χωματόδρομους γύρω από το Κρυονέρι, κάτω από ένα νεφελώδη ουρανό που καθάριζε, που ο ήλιος ζέσταινε το δροσερό ανοιξιάτικο πρωινό, που μια αισιοδοξία ερχόταν από τα χαμογελαστά πρόσωπα του Κωνσταντίνου «Ιαβέρη jr» Μαρκουίζου και του Σπύρου Κολτσίδα.

Σε πρώτο πρόσωπο να τους ευχηθώ, καλή δύναμη, καλή διασκέδαση και γιατί όχι έναν ακόμα καλύτερο τερματισμό.

Πάνω απ΄όλα όμως, εύχομαι να κλείσει με μια νίκη αυτόν τον ανυπόφορο Γολγοθά που ανεβαίνει. Με τολμηρά βήματα και με τον πατέρα του Τάσο να είναι έτοιμος να του δώσει πνοή ζωής, με το ίδιο τρόπο που το έπραξε και ο αδελφός του Niki Lauda για να σώσει τον πρωταθλητή.